Rozenzeep met Valentijn
14 februari is het Valentijnsdag. Dé dag om je (geheime) liefde te vertellen dat je van haar of hem houdt. Hoewel deze dag behoorlijk gecommercialiseerd is, met een dik Amerikaans tintje. Vindt het zijn oorsprong toch niet daar, maar in het oude Rome. Waar Valentijn een priester tegen de wil van keizer Claudius II in toch huwelijken bleef sluiten tussen soldaten en hun geliefden. Hoe romantisch.
De heilige Valentijn maakte van 14 februari een romantische dag, niet door op die dag zijn ultieme liefde te verklaren, maar omdat hij op deze dag de dood vond. Door het verbod soldaten te trouwen te negeren, tekende hij zijn eigen doodsvonnis. Hij trouwde de verliefde soldaten in het geheim en toen Claudius II daarachter kwam, was het voor Valentijn te laat. Zijn eigen lief ontving voor de executie een briefje met ‘Van je Valentijn’. De start van een mythe, een verhaal en zelfs een hele traditie.

Bloemen met een boodschap
Het geven van een cadeautje aan je (geheime) liefde is een van de tradities die voortkomen uit de legende. Naast het sturen van een anonieme kaart, hoort ook het geven van rozen bij Valentijn. Rozen staan namelijk voor liefde, geluk, huwelijk en vriendschap. Als sinds de Victoriaanse tijd wordt het geven van bloemen gebruikt om geheime boodschappen over te brengen. Elke bloem stond voor een bepaalde gelegenheid. Rozen vertegenwoordigen de liefde. Schenk je iemand een roos, dan weet de diegene dat je van hem of haar houdt.

Een schot in de roos
Rozen zeep vertelt niet alleen een liefdesboodschap. Het staat ook voor relaxen, rust en een momentje voor jezelf. De rozengeur is kalmerend, heeft een zinnelijke werking en zorgt voor evenwicht. Dit tezamen met warm water zorgt voor een maximaal ontspannen gevoel. Reken daar bij dat zeep de huid reinigt en verzorgt en je weet gelijk waarom het geven van rozenzeep op Valentijnsdag een schot in de roos is.