top of page
  • Foto van schrijverMarieska

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

Bijgewerkt op: 10 feb. 2022Eerlijk is eerlijk. Het is even wennen wanneer je je haar voor de eerste keer met een shampoo bar wast. Hoewel een vloeibare shampoo misschien gemakkelijker lijkt, is dit echt een kwestie van gewenning. Hieronder lees je stap voor stap hoe je de shampoo bar kan gebruiken voor schoon, glanzend en gezond haar.


Let’s raise the bar

De eerste stap die je moet zetten voor het fijn gebruik van een shampoo bar is een keuze maken uit de verschillende bars die er te koop zijn. Let hierbij op wat de shampoo bar voor je haar doet en voor welk type haar de bar geschikt is. De juiste gevonden? Yes, let’s raise the bar!


Voor het gebruik van een shampoo bar is het belangrijk dat je handen en haren nat zijn. Hierdoor krijg je een goede schuim voor een makkelijke verdeling van de shampoo over het haar.

Soms zal de bar niet gelijk schuimen. Wrijf dan de bar goed tussen je handen. Genoeg schuim? Masseer de shampoo over je hoofdhuid en in het haar. Net als je met een vloeibare shampoo doet.


Hoeveelheid schuim

Houd er rekening mee dat een bar nooit een gelijke hoeveelheid schuim geeft als een vloeibare shampoo. De shampoo bar zal tijdens het in masseren dan ook ‘anders’ aanvoelen in het haar. Sommige bars geven een 'stug' gevoel aan het haar tijdens het uitspoelen. Dit is even wennen, maar doet niet af aan het resultaat.


Gelijk op het haar

Je kan er ook voor kiezen om de shampoo bar gelijk op het haar aan te brengen. Zorg er dan voor dat je de bar goed vasthoudt terwijl je het over je haren heen en weer beweegt. Je kan voor meer grip ook een zeepzakje gebruiken. Vergeet ook de onderkant van je haargrens niet. Ook nu masseer je de shampoo goed in. Spoel je haren goed en grondig uit, net als met een vloeibare shampoo. Hierna kan je je haren drogen op de manier die je gewend bent.


Stap voor stap

1. Maak je haren én handen nat

2. Wrijf de bar tussen je handen (of gelijk op het natte haar) tot het schuimt

3. Masseer het schuim in je haar en over de hoofdhuid

4. Spoel je haren grondig uit

5. Droog je haar zoals je gewend bentZorg voor de bar

Een shampoo bar moet je wel goed verzorgen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Het is dan ook belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Na gebruik leg je je bar het liefst op een speciaal zeepschaaltje. Deze zijn er in veel soorten en maten. Allemaal hebben ze openingen in de schaal om de bar op de juiste manier te drogen. Hiermee voorkom je dat je bar aan werkende stoffen verliest en je er maximaal plezier van hebt.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page